Natural Playground Amphitheatre

{image:alt_text}
{image:alt_text}
{image:alt_text}
Features
  • Imaginative use of the contours of the land
  • Harmonious use of both natural and man-made materials to maximize play value and year round use
  • Appropriate planting is included with this Playground Amphitheatre
Description

Previously this space had been fenced off from the playground and had a severely sloping grassed area that was overgrown with shrubs and bushes. The area was transformed by thinning out the shrubs and bushes, introducing a secluded pathway, utilising the slope to create a tiered seating area and introducing a stage with a UV resistant roof fabric. Synthetic grass was introduced to the front of the stage and seat footrests to ensure year round access. Additional turf and planting was added to help reinforce the feel of the space being a natural playground amphitheatre.